Om

Om mig


Jag heter Lars-Erik Görjevik och jag har sedan 1970-talet haft foto som hobby. Själv benämner jag mig ”frilansande hobbyfotograf”, med vilket jag vill säga att mitt fotograferande huvudsakligen handlar om portfoliofotograferingar för att det är roligt och ett sätt att få utlopp för en lite mer kreativ sida än i mitt till vardags så Excelinrutade liv som ekonomikonsult. Med termen frilansande vill  jag dock säga att jag även gör fotograferingar på uppdrag, ex. reklamfoto,  deltager i utställningar samt genomför egna bildprojekt. Jag säljer även  bilder, såväl i egen regi som via bildbyrå.

De områden jag fotograferar inom är i första hand de som framgår av den här hemsidan, rese-, natur- samt modellfoto.  Mina grundidé för mitt fotograferande finns närmare beskriven här nedanför under ”Min idé” och lite mer om mina tankar inom resp. motivområde finns på resp. ämnessida.

I huvudsak är jag självlärd av erfarenheten, men har även gått en del kortare helgkurser och kvällskurser samt via Moderskeppet läst bl.a. bildbehandling och visuell kommunikation.

Min idé

Min idé kan kort sammanfattas med naturlighet och realism. Jag söker verkligheten som den är, den överträffar alltid dikt och fantasi. Vill se det vackra och spännande som finns att upptäcka överallt.

Resefoto

Resor är i första hand miljöer, händelser och situationer - att uppleva känslan. Sevärdheter i  all ära, men dem har många fotograferat redan. Gatumiljöer, vardagssituationer och detalj-iakttagelser är minst lika spännande.

Allmänt om foto:

www.fotointresse.se

www.fotosidan.se


På facebook:

Fotografsida: https://facebook.com/modellafoto

* Oss fotografer emellan

* Bara för fotografer

* Fotouppdrag

* Fotoworkshops i Sverige

Naturfoto

Landskapsbilder och exotiska djur ser nog de flesta framför sig när det gäller naturfoto. Men naturen är mycket mer än så och den finns inte bara på exotiska platser. Du kan göra spännande upptäckter i din närmiljö också.

Modellbilder

För mig skall modellfoto präglas av mer naturlighet och mindre av smink, retuschering och effekter. Mer av modellens personlighet och mer realistiska bilder genom att utnyttja naturliga miljöer och situationer.

Modellfoto:

Du hittar mig även på:
Model Society

Modellfoto.org                                                 

På facebook är jag med i grupperna:

* TFP- Sverige

* Fotouppdrag, efterfrågan Model,   fotograf. MUA sökes

* Modellbilder

* Mua, Models and Photographers

* Models & Photographers Showroom

* Danske, svenska & norske Nude    modeller och fotografer

* Scandinavian Fine Art Nude social network

* Nätverk Modell, Fotograf & MUA

* Photographers and Models Scandinavia