För makeupartister

Makeupartister (Mua)

Naturlighet

Eftersom min strävan är ett lite mer naturligt modellfoto med lite mindre smink, så blir mitt behov av makeupartister också mindre. Den strävan jag har är att s.a.s. sätta in modellerna i verkligheten, och därav tänker jag mig att de företrädesvis även kan göra nödvändig makeup själva.


Sedan finns det givetvis situationer där det finns behov av en utbildad Mua. Exempelvis kan det vara för en professionell festsminkning, för att sminka effekter som ex. i mitt bildprojekt emot våldtäkter där en Mua sminkat skador i samband med en våldtäkt, eller i situationer där modellen upplever sig väldigt osäker på sminkning.


Villkoren för dig som Mua är desamma som för modeller. Handlar det om en portfoliofotografering så gäller TFP även för dig som Mua, då givetvis i kombination med att även du får bilder från fotograferingen som du får använda i din portfolio. Både du, modellen och jag får exakt samma urval av bilder och även du som Mua måste godkänna bilderna innan de får användas.


Vid betaluppdrag, så får såväl modell som Mua betalt, och vad som står på sidan om För modeller gäller även Mua. Du får alltså betalt för ditt uppdrag som Mua, och bilderna är sedan uppdragsgivarens bilder. Vid egenregiprojekt gäller för Mua liksom för modell att uppdraget sker med klausul om  TFP + publiceringsbonus, d.v.s. att om bild publiceras för tänkt ändamål så erhåller även du som Mua avtalad bonus.


Är du en Mua under utbildning är du också mer än välkommen att höra av dig för att få praktik-möjligheter i samband med fotograferingar.